PVONH
PVONH

Het ondernemersontbijt

Ook dit jaar is week 41 de Week van de Veiligheid. Deze week, die volop in het teken staat ondernemend Nederland veilig te laten ondernemen, wordt dit jaar van 9 t/m 13 oktober 2023 georganiseerd. Het centrale thema is Agressie & Geweld tegen ondernemers.

In de Week van de Veiligheid organiseert het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland vijf gratis ondernemersontbijten. Per ontbijt is samen met gemeenten en ondernemers onderzocht welke criminaliteitsvorm op dit moment de meeste aandacht vraagt. Alle ondernemers zijn welkom om zich te laten inspireren door interessante sprekers. Je krijgt handvatten hoe om te gaan met agressie of geweld in jouw zaak, gaat inzien hoe cybercriminelen te werk gaan of leert hoe je signalen van ondermijnende criminaliteit op een bedrijventerrein kunt herkennen. En er is voldoende ruimte om te netwerken. Want door samen te werken, komen we tot een veiliger ondernemersklimaat in Noord-Holland.

Zie "adres en programma" voor meer informatie

- De inloop is om 07.30 uur, start om 08.00 uur
- Aanmelden [ gratis ] gaat via [email protected]

09 okt. Heemskerk - adres & programma
10 okt. Haarlemmermeer - adres & programma
11 okt. Hoorn - adres & programma
12 okt. Zaanstad - adres & programma
13 okt. Heiloo - adres & programma

Vermeld uw naam, telefoonnr en gemeente in de mail: [email protected]

 

 

 

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer