PVONH
PVONH

Je hebt een vreemde QR-code gescand. Gelukkig is dit géén phishing.

En wees gerust, wij hebben helemaal geen gegevens van jou geregistreerd. We willen je wel bewust maken. Lees je even mee?
 

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van online fraude en oplichting. Bij phishing proberen criminelen je  met e-mails of QR-codes naar een valse website te lokken. Daar kunnen ze jouw geld of gegevens stelen.
 

Om je te wapenen tegen phishing zijn drie dingen belangrijk:

  • Bewustwording, daar werken we aan, door middel van deze campagne.
  • Controleer de URL of link voordat je persoonlijke gegevens invoert of betalingen doet.
  • Vertrouw op je gevoel, als iets te mooi lijkt, dan is dat vaak ook zo.

Na vandaag scan je niet snel meer een onbekende QR-code.
 

Over PVONH

Wij zijn een samenwerkingsverband tussen ondernemers, politie, openbaar ministerie en 32 gemeenten in Noord-Holland. We maken mensen bewust en weerbaar tegen diverse vormen van criminaliteit gericht op het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld met deze campagne. 

Ben jij ondernemer of werknemer en wil je meer willen weten over onze kosteloze activiteiten zoals een workshop of een training? Kijk op onze activiteitenpagina voor het aanbod.
 

Voor meer informatie over phishing en andere vormen van cybercriminaliteit

Bezoek de veel gestelde vragen pagina over deze campagne.

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer