Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Thunderbolt-poorten kwetsbaar voor hackers

Zo zitten er maar liefst 7 kwetsbaarheden in deze thunderbolt-poorten, die wereldwijd in miljoenen laptop's en pc's zijn verwerkt. Dat is gebleken uit onderzoek van een masterstudent aan de Technische Universiteit Eindhoven.
Dankzij deze kwetsbaarheden kan een hacker, wanneer hij/zij toegang krijgt tot deze poort, informatie stelen van de computer. Het enige wat hiervoor nodig is, is ongestoorde toegang tot de computer gedurende 5 minuten, in combinatie met wat eenvoudig draagbare hardware en een schroevendraaier. Sinds 2011 worden de meeste computers gebouwd inclusief thunderbolt-poort. Deze poort wordt bijvoorbeeld normaal gebruikt voor het koppelen van externe harde schijven, maar de poorten zijn dus niet voldoende beschermd met cryptografische methoden die moderner zijn.  Er is door de universiteit contact opgenomen met Apple en Intel, die beiden veel gebruik maken van de Thunderbolt-poorten. Intel heeft inmiddels een blogpost geplaatst waarin ze aangeven dat Kernel DMA protection, bepaalde beschermingssoftware, dit probleem zou moeten oplossen. Deze software is alleen niet geschikt voor machines die voor 2019 zijn geproduceerd.  Je kunt op de website van de TU Eindhoven een speciale tool vinden waarmee je kunt testen of jouw laptop of pc te kraken is via deze methode.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!