Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Online talkshow op 17 april: mkb wordt weerbaar tegen phishing en ransomware!

Op maandagavond 17 april van 19.15 tot 20.00 uur wordt een nieuwe live-editie van De Ondernemer Draait Door gestreamd. De online talkshow is een initiatief van Platform Veilig Ondernemen (PVO) Noord-Holland. De uitzending ‘Maak gehackt van de Hacker’ staat in het teken van phishing en ransomware. Het doel van de talkshow is om mkb-ondernemers in Noord-Holland bewuster te maken van de risico’s maar ook wat je er zelf tegen kunt doen. De presentatie is in handen van acteur en presentator Frank Lammers.

“Grotere ondernemingen in Noord-Holland lijken zich steeds beter te beschermen tegen de risico’s en gevolgen van cybercriminaliteit. Het is van belang dat ook mkb-ondernemers maatregelen treffen”, aldus Josefien Hofstede, woordvoerder bij PVO Noord-Holland en sidekick van Frank Lammers tijdens de talkshow. “Op 17 april nemen we de ondernemers uit Noord-Holland drie kwartier mee in de wereld van phishing en ransomware.”

Presentator Frank Lammers zal tijdens de uitzending een tal van onderwerpen bespreken waaronder het belang van het doen van meldingen bij cyberaanvallen, de rol van de gemeente bij de aanpak van cybercriminaliteit, de aansprakelijkheid van de ondernemer en medewerkers bij cyberaanvallen en de mogelijkheid tot verzekering. Door zich te laten informeren kunnen ondernemers hun kennis over cyberveiligheid vergroten en naar eigen inzicht passende maatregelen nemen tegen cyberaanvallen.

Ervaringsverhalen

Tijdens de talkshow komen ervaringsverhalen aan bod van Jan Rosier, ondernemer en voorzitter van de Hoornse Ondernemers Compagnie en Daan van Es, commercieel directeur van verzekeraar De Heer & Partners uit Haarlem. Van Es spreekt over een situatie die hij vernam van een van zijn klanten, “Via een achterdeurtje in het systeem van een klant kwamen cybercriminelen hun bedrijf binnen. Met vervelende gevolgen voor een aantal van hun afnemers”. Corien Fahner, plaatsvervangend hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland, gaat tijdens de talkshow in op hoe succesvol strafvervolging kan zijn en wat de rol van de ondernemer daarbij is. Jan Nieuwenburg, burgemeester van de gemeente Hoorn, licht de rol van gemeenten toe, en gaat in op de noodzaak van samenwerking tussen ondernemers en gemeenten bij de aanpak van cybercriminaliteit.

Uitzending via livestream volgen

De uitzending, die deze keer vanuit The Saint Food & Wine in de Grote Kerk in Hoorn live wordt uitgezonden, is uitsluitend via een livestream op YouTube te volgen. Aanmelden voor de uitzending ‘Maak gehackt van de Hacker’ kan via www.deondernemerdraaitdoor.nl. Bezoek deze website ook voor meer informatie, of bekijk er eerdere afleveringen van de talkshowreeks terug. Voor meer informatie, vragen of suggesties kunt u contact opnemen via [email protected].

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!