PVONH
PVONH

Week van de Veiligheid 2021

  Algemeen
Succesvol ondernemen kan alleen als je ook de risico’s in de hand hebt. Maar hoe doe je dat? Kijk, beleef en weet hoe je moet handelen bij criminaliteit in jouw onderneming en geef je op voor de GRATIS online veiligheidstraining.
  1. Maandag 11 okt. 19:00 - Cybercrime training
  2. Dinsdag 12 okt. 19:00 - Overval training
  3. Woensdag 13 okt. 19:00 - Awareness Ondermijning
  4. Donderdag 14 okt. 19:00 - Geweld & Agressie training
  5. Vrijdag 15 okt. 19:00 - Altijd Alert
Samen met ondernemers en politie heeft het RPC een nieuwe reeks GRATIS online trainingen ontwikkeld die beter aansluiten op het bedrijfsleven. Meer interactie en een belevende presentatie laten je ontdekken wat jouw kennisniveau is op het gebied van veiligheid, ook leer je meteen wat je juist wel of niet moet doen. Voorheen waren deze trainingen altijd fysiek, daar is verandering in gekomen. Vanaf nu bieden we onze trainingen ook online aan. Je kunt vanuit je eigen omgeving deelnemen aan een van de trainingen. Fysieke training blijft mogelijk, waarom dan ook online? Het volgen van een online training geeft jou als ondernemer en je medewerkers flexibiliteit en vrijheid om kennis en kunde op te doen wanneer het jou uitkomt. Het RPC biedt de kans aan ondernemers en hun medewerkers om op een interactieve manier kennis te maken met de basisprincipes van de verschillende fenomenen en criminele trends waar zij dagelijks mee te maken kunnen krijgen. Leer bijvoorbeeld over het spotten van afwijkend gedrag van mensen tijdens de online Altijd alert training. Wil je meer weten over hoe je effectief reageert op verschillende types agressie of hoe je de kans op een overval verkleint? Hoe je ondermijning herkent en wat kunt doen tegen cybercriminelen? Online trainingen tijdens de Week van de Veiligheid De Week van de Veiligheid vindt ieder jaar plaats in oktober, in week 41. Dit is een initiatief van en door ondernemers. Alert en weerbaar zijn tegen criminaliteit hoort helaas bij gezond ondernemerschap. Ook het RPC heeft een speciaal aanbod tijdens de week van de veiligheid; Elke dag een gratis online training die aansluit bij het thema van die dag. Je kunt jezelf en je medewerkers aanmelden voor deze gratis online trainingen. Je kunt je nu aanmelden voor deze online gratis trainingen. Komen de data je niet uit? Geen zorgen! We bieden de online trainingen minimaal  één keer per maand aan. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op onze activiteitenpagina en meld jezelf en/of je collega’s aan voor de data die voor jou uitkomen.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer