Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Terugblik Week van de Veiligheid 2023

Goedemorgen Nederland

De start van deze week vond plaats in het prachtige Chateau Marquette in Heemskerk op maandag 9 oktober. Alexander Luijten, burgemeester van Heemskerk trapte af met een luxe ontbijt in een volle Bibliotheekzaal. De missie van deze ochtend? Het creëren van cyberbewustzijn. Dat werd absoluut bereikt met de inspirerende lezing van Maria Genova, een onderzoeksjournalist, schrijfster en tevens inwoner van Heemskerk. Ze opende onze ogen voor de wereld van sterke wachtwoorden en verantwoord gegevensbeheer.

Bekijk hier de interviews met Omroep WNL:

Veilig winkelen

Later op de maandagmiddag gaven we winkeliers en hun medewerkers in Den Helder een speciale training over agressie en geweld. Deze training, door PVO Noord-Holland aangeboden, werd gehouden in een tuincentrum en werd helemaal op maat gemaakt.

Aan een veilig Hoorn werken we samen

Woensdag 11 oktober stond in het teken van een veilig Hoorn. De gemeente Hoorn werkt nauw samen met ondernemers en inwoners aan een veilige stad. Het ontbijt met ruim 50 deelnemers werd geopend door burgemeester Jan Nieuwenburg. Jan Rosier van CyberVeilig Westfriesland lichtte toe hoe zij ondernemers in Westfriesland cyberweerbaar maken. Maria Genova inspireerde en prikkelde met lezing over cybercriminaliteit. De bezoekers gingen niet met lege handen naar huis; zij kregen een voucher mee voor de aanschaf van een gratis premium wachtwoordmanager.

Wil jij ook een jaar lang gratis gebruik maken van een wachtwoordmanager? Bekijk de voorwaarden en vul het aanvraagformulier in.

Verenigen in Zaanstad

Donderdag 12 oktober was de ochtend om veiligheid op bedrijventerreinen te bespreken. Het Van der Valk Restaurant in Oostzaan was het toneel voor het derde ontbijt. Bestuursleden van Businesspark Wormerveer en de Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid Rob Karst en Hasan Katirag deelden waarom het verenigen van ondernemers cruciaal is om veilige werkomgevingen en bedrijventerreinen te creëren. De komst van de BIZ op Businesspark Wormerveer en het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) traject op bedrijventerrein Hoogtij zijn twee prachtige voorbeelden hoe dit aangepakt kan worden. Marcel van de Ven, crime-expert vulde deze voorbeelden volledig aan met zijn presentatie over ondermijnende criminaliteit.

Het Noordhollands Dagblad schreef dit artikel over dit ontbijt.

Vrijdag de 13e

Vrijdag de 13e bracht ons naar Heiloo, waar wethouder Rob Opdam het laatste ontbijt opende. Ondernemers, politie en brandweer keken toe hoe de drie bedrijventerreinen van Heiloo een KVO certificaat in ontvangst namen. Het decor van bitcoins en gouden staven op de tafels gaven een mooie twist aan de presentatie over ondermijning door PVONH.

BeatFM maakte er een kort videoverslag van.

De ochtend werd afgesloten met een boeiende korte workshop agressie en geweld waar niet alleen de ondernemers maar ook de aanwezige politieagenten nieuwe inzichten mee naar kantoor namen.

Organiseer jij eigen netwerkbijeenkomsten in Noord-Holland? Wij bieden de mogelijkheid om jouw bijeenkomst of evenement waardevoller te maken met een lezing, presentatie of workshop over diverse vormen van criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven. Neem contact met ons op via onze contactpagina. Want veilig ondernemen in Noord-Holland. Daar maken we ons sterk voor.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!