Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Ondernemersontbijten in de Week van de Veiligheid 2023

Het centrale thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar Agressie en Geweld tegen ondernemers. Per ondernemersontbijt is onderzocht welke criminaliteitsvorm op dit moment de meeste aandacht vraagt. Naast het centrale thema wordt ook aandacht gegeven aan cybercriminaliteit en criminaliteit die ondernemers op bedrijventerreinen kan raken. Cybercriminelen weten tegenwoordig steeds vaker grote, maar ook kleine mkb-bedrijven en ZZP’ers te raken. Ondernemers op bedrijventerreinen kunnen in aanraking komen met criminelen die medewerkers en sleutelfiguren van bedrijven benaderen en gebruik proberen te maken van transport, opslag, online data en andere diensten. Daarnaast hebben winkeliers en horeca-ondernemers te maken met agressie.

Josefien Hofstede, projectleider: “Tijdens de ontbijten kun je je laten inspireren door de interessante sprekers Maria Genova en Marcel van de Ven of je krijgt tijdens een workshop handvatten hoe om te gaan met agressie of geweld in jouw zaak. Er is voldoende ruimte om met andere ondernemers en de betreffende gemeente in gesprek te gaan over het onderwerp veiligheid en vervolgafspraken te maken. Want alleen door samen te werken, komen we tot een veiliger ondernemersklimaat in Noord-Holland”.

De aftrap van de ontbijten in Noord-Holland vindt dit jaar plaats in Heemskerk, waar burgemeester Alexander Luijten en wethouder Aad Schoorl het ontbijt openen. De overige ontbijten worden georganiseerd in Hoorn, Zaanstad en in Heiloo. Het volledig programma van de netwerkontbijten kun je hier vinden.

Aanmelden voor een van de ontbijten kan door een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin vermeld de locatie, bedrijfsnaam en het aantal personen.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!