PVONH
PVONH

Vacature Projectleider Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (24 uur p/w)

  Algemeen
Veilig ondernemen in Noord-Holland. Daar maken we ons sterk voor. Jij binnenkort ook? Als projectleider bij het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland ben jij de verbindende schakel tussen ondernemers en politie, het openbaar ministerie en lokale overheden. Samen met het gedreven team, ondernemers en onze partners bouw je aan een veilig ondernemersklimaat in Noord-Holland.

Wat doet het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland?

Drugscriminaliteit, een cyberaanval, winkelovervallen en agressie: ondernemers kunnen met verschillende vormen van criminaliteit te maken krijgen. Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) is een van de 10 regionale PVO’s in Nederland die zich inzet om MKB-ondernemers weerbaarder te maken tegen criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven. Dat doen we door de ondernemers te informeren en preventieve maatregelen aan te bieden die voor de ondernemer meteen toepasbaar zijn. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten, (online) sessies en trainingen en spreken we tijdens ondernemersbijeenkomsten en evenementen.

Het team van PVONH bestaat uit 7 gedreven, verantwoordelijke en enthousiaste ondernemende mensen. Wij spreken de taal van de ondernemer en begrijpen met welke uitdagingen ondernemers te maken hebben. Voor ons geldt “alles draait om de ondernemer”. We luisteren en doen. Iedere klant, vereniging, ondernemersnetwerk of brancheorganisatie die wij weten te betrekken, is een stap naar een nog veiliger en economisch gezonder ondernemersklimaat.

Wat ga je doen?

Als projectleider bij PVONH houd jij je bezig met het ontwikkelen en onderhouden van een sterk regionaal netwerk. Je signaleert en onderzoekt waar bij ondernemers knelpunten liggen op het gebied van ondermijning en cyberveiligheid en zorgt ervoor dat passende activiteiten worden georganiseerd. Wordt er een drugslab gevonden op een bedrijventerrein? Jij organiseert er een roadshow ondermijning. Willen vastgoedeigenaren bewust worden van de risico’s op criminaliteit bij het verhuren van bedrijfspanden? Jij brengt de ondernemers bij elkaar en organiseert de passende training.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als projectleider
 • Je weet procesmatig en zelfstandig te werken
 • Je bent een netwerker pur sang en weet woorden om te zetten in daden
 • Je bent maatschappelijk betrokken
 • Ervaring met werken in een publiek-private samenwerking is een pré
 • Affiniteit met de onderwerpen ondermijning en cybercriminaliteit is een pré
 • Van elke teamlid dat ons komt versterken vragen wij een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • Vanwege het werkgebied heeft het de voorkeur wanneer je in Noord-Holland woont.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende freelance opdracht voor 24 uur per week
 • Marktconform uurtarief
 • Startdatum 1 januari 2024
 • Flexibele werkuren, ma-vrij

Heb je nog vragen?

Bij vragen over de functie en/of sollicitatieprocedure neem je contact op met Anouk Nieuwenhuijs via [email protected].

Solliciteren naar deze baan

Maak jij je binnenkort ook sterk voor een veilig ondernemend Noord-Holland? Dan ontvangen we graag uiterlijk 14 december 2023 jouw motivatie en cv. Deze kun je mailen naar [email protected] en richten aan Anouk Nieuwenhuijs. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in de week van 8 januari 2024.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer