PVONH
PVONH

Reuben (13jr) kan drones hacken en draagt de bijnaam cyber ninja

  Cybercrime
Bron: NOS Jeugdjournaal
De dertienjarige Reuben kan iets wat veel andere kinderen van zijn leeftijd niet kunnen, hij kan namelijk drones hacken.

Hij is hier zo goed in, dat hij is uitgenodigd voor een speciale hackers-bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst laat hij aan volwassenen zien hoe hij een drone hackt.

Met deze actie wil Reuben laten zien dat het makkelijk is voor hackers om in te breken wanneer de beveiliging ondermaats is. De hackers kunnen op dat moment bij gegevens of ze kunnen informatie stelen. Aangezien technologie steeds belangrijker wordt in het dagelijks leven, is het van groot belang om te zorgen voor een goede beveiliging.

Zoals je zult begrijpen is het normaal gesproken natuurlijk niet de bedoeling, zelfs verboden om in te breken op iemands netwerk of computer. Sommige hackers, waaronder Reuben doen dit juist wel, maar dan met toestemming van het desbetreffende bedrijf. Op deze manier kunnen deze bedrijven leren waar de beveiliging te verbeteren valt en zorgen ze dus voor veiligere systemen.

Wanneer je niet zoals Reuben met toestemming in systemen inbreekt, dan valt het hacken van systemen onder Cybercrime. Cybercrime brengt tegenwoordig schade toe aan kleine en grote (MKB) bedrijven, maar ook overheden en semi-overheden blijven hierbij niet bespaart. Er bestaan verschillende vormen van cybercriminaliteit en iedereen kan hier slachtoffer van worden. Belangrijk dus om te weten hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen, want het is gebleken dat cybercriminaliteit niet of nauwelijks is op te lossen middels opsporing. 

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer