PVONH
PVONH

Politie waarschuwt: Nieuwe babbeltruc 'voor controle rookmelders'

  Algemeen
Er is namens de politie een waarschuwing uitgegaan dat er een nieuwe babbeltruc wordt gebruikt door criminelen. Ze kondigen aan te komen controleren of je wel rookmelders hebt hangen, die zijn namelijk per 1 juli verplicht om op elke verdieping te hangen.
De criminelen bellen aan met een verhaal dat ze komen controleren of de rookmelders wel in orde zijn, aangezien deze vanaf 1 juli verplicht op elke verdieping horen te hangen. Als de criminelen eenmaal binnen zijn, controleren ze niet op rookmelders, maar gaan ze op zoek naar waardevolle spullen. Komen er dus mensen aan je deur die aangeven te komen controleren of je rookmelders goed zijn of juist hangen? Bel dan direct 112. Er is namelijk geen enkele instantie die controleert op rookmelders en deze nieuwe wetgeving.

Geen controle op rookmelders

Er is dus geen partij die controleert of je aan de wet voldoet. Het ophangen van de rookmelders op elke verdieping is je eigen verantwoordelijkheid. Dat is ook het geval wanneer je de woning verhuurt aan een ander. 

Deel dit bericht

Verspreid de info over deze babbeltruc ook bij vrienden / familie die minder gebruik maken van het internet. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en zo kunnen we voorkomen dat mensen slachtoffer worden van deze babbeltruc.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer