PVONH
PVONH

Ondernemersontbijten in de Week van de Veiligheid 2023

  Algemeen
Van 9 t/m 15 oktober 2023 is het de Week van de Veiligheid. In deze week worden, verspreid door Noord-Holland, ondernemersontbijten georganiseerd. Ondernemers zijn bij deze ontbijten welkom om zich te laten inspireren en informeren over criminaliteit gericht tegen het bedrijfsleven en de aanpak hiertegen.

Het centrale thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar Agressie en Geweld tegen ondernemers. Per ondernemersontbijt is onderzocht welke criminaliteitsvorm op dit moment de meeste aandacht vraagt. Naast het centrale thema wordt ook aandacht gegeven aan cybercriminaliteit en criminaliteit die ondernemers op bedrijventerreinen kan raken. Cybercriminelen weten tegenwoordig steeds vaker grote, maar ook kleine mkb-bedrijven en ZZP’ers te raken. Ondernemers op bedrijventerreinen kunnen in aanraking komen met criminelen die medewerkers en sleutelfiguren van bedrijven benaderen en gebruik proberen te maken van transport, opslag, online data en andere diensten. Daarnaast hebben winkeliers en horeca-ondernemers te maken met agressie.

Josefien Hofstede, projectleider: “Tijdens de ontbijten kun je je laten inspireren door de interessante sprekers Maria Genova en Marcel van de Ven of je krijgt tijdens een workshop handvatten hoe om te gaan met agressie of geweld in jouw zaak. Er is voldoende ruimte om met andere ondernemers en de betreffende gemeente in gesprek te gaan over het onderwerp veiligheid en vervolgafspraken te maken. Want alleen door samen te werken, komen we tot een veiliger ondernemersklimaat in Noord-Holland”.

De aftrap van de ontbijten in Noord-Holland vindt dit jaar plaats in Heemskerk, waar burgemeester Alexander Luijten en wethouder Aad Schoorl het ontbijt openen. De overige ontbijten worden georganiseerd in Hoorn, Zaanstad en in Heiloo. Het volledig programma van de netwerkontbijten kun je hier vinden.

Aanmelden voor een van de ontbijten kan door een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin vermeld de locatie, bedrijfsnaam en het aantal personen.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer