PVONH
PVONH

Kijk, beleef en weet hoe je moet handelen bij criminaliteit in jouw onderneming

  Algemeen
Succesvol ondernemen op de lange termijn? Dat kan alleen als je ook de risico’s voor jou en voor je medewerkers in de hand hebt. Maar hoe doe je dat?
Samen met ondernemers en politie heeft het RPC een nieuwe reeks GRATIS trainingen ontwikkeld. Deze trainingen sluiten beter aan op de beleving van het bedrijfsleven. Meer interactie en een belevende presentatie laten je ontdekken wat jouw kennisniveau is op het gebied van veiligheid, ook leer je meteen wat je juist wel of niet moet doen.
Incasseringsvermogen, flexibiliteit en creativiteit… als ondernemer, maar ook als mens zijn we hierop behoorlijk getest de afgelopen twee jaar. Het zijn nogal wat ballen die je in de lucht houdt elke dag om gelukkig, veilig en succesvol te leven en werken. Vanuit het RPC helpen we ondernemers en werknemers met open, hybride en gratis trainingen. Voorheen waren deze trainingen altijd fysiek, daar is verandering in gekomen. Vanaf nu bieden we ook onze trainingen online aan. Je kunt vanuit je eigen omgeving deelnemen aan een van de trainingen. 

Waarom een online training?

Waarom de trainingen ook online? Het volgen van een online training geeft jou als ondernemer en je medewerkers flexibiliteit en vrijheid om kennis en kunde op te doen wanneer het jou uitkomt. Het RPC biedt de kans aan ondernemers en hun medewerkers om op een interactieve manier kennis te maken met de basisprincipes van de verschillende fenomenen en criminele trends waar zij dagelijks mee te maken kunnen krijgen.  
Leer bijvoorbeeld over het spotten van afwijkend gedrag van mensen tijdens de online Altijd alert training. Wil je meer weten over hoe je effectief reageert op verschillende types agressie? Volg dan de digitale training Omgaan met geweld & agressie. Bij de online training Omgaan met een overval leer je welke maatregelen je het beste kan nemen om de kans op een overval te verkleinen en wat je nu eigenlijk juist wel of juist niet moet doen in zo’n situatie. Wil je je onderneming beter beveiligen tegen cybercriminelen? Volg dan de online training Cybercrime.  Om te leren hoe je signalen van ondermijning kunt herkennen, kun je de digitale Ondermijningstraining volgen. 
Op 6 en 13 september staan de eerste online trainingen ‘Altijd Alert’ en ‘Omgaan met een overval’ gepland! Je kunt je nu aanmelden voor deze digitale gratis trainingen. Komen de data je niet uit? Geen zorgen! We bieden de online trainingen minimaal  één keer per maand aan. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op onze activiteitenpagina en meld jezelf en/of je collega’s kosteloos aan voor de data die voor jou uitkomen. 
Geef je nu op!  We zien je graag.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer