PVONH
PVONH

Devizion trapt op 6 september af met de Altijd alert online training!

  Algemeen
In deze training krijg je meer inzicht in hoe ons brein waarneemt. Een belangrijk gegeven is dat je geen verdachte personen ziet maar afwijkend gedrag.
Vaak denken mensen een verdachte te zien, maar zien ze iemand die afwijkend gedrag vertoont. Dit gedrag wijkt af van de norm en daarom valt het op. Tijdens deze online training leer je het verschil tussen kijken en waarnemen, handelingsperspectief wanneer je eigen “verkeerslicht” op oranje springt en hoe je personen het beste kan aanspreken. "Stress zorgt ervoor dat je wel kijkt maar niet waarneemt. Je lichaam liegt nooit, wat je ziet dat klopt en daar mag je op vertrouwen.’" Aldus Servaas van Devizion toen wij hem vroegen wat één van de belangrijkste lessen uit zijn training is. Je kunt je aanmelden voor deze gratis online training via onze agenda. Komt 6 september niet uit? Geen probleem, we hebben meerdere data beschikbaar, waaronder ook 15 oktober tijdens de Week van de Veiligheid. Naast Altijd alert bieden we ook andere interessante online trainingen aan. Voor het volledige overzicht ga je naar onze activiteiten pagina.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer