Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Docuserie 'Bait' over internetoplichters en hun werkwijze

Hij is voor deze docu in het netwerk van internationale oplichters gedoken in samenwerking met zijn vriendin en een klein team van vrienden. Een van de vragen die wordt gesteld is 'Hoe zit de wereld van internetoplichting in elkaar en wie zitten daar achter?
Tijdens het onderzoek gebruikt Anthony de methodes van de oplichters tegen hen en probeert ze op die manier in de val te lokken. Hierdoor biedt de docu een unieke inkijk in de handelswijze van deze criminelen, van datingfraude tot phishing.
Er komen allerlei soorten van oplichting aan bod. Denk hierbij aan datingfraude, waarbij een online geliefde je dagelijks de liefde verklaart maar ineens hulp nodig heeft bij banktransacties, maar ook aan de Engels sprekende helpdeskmedewerkers die toegang willen tot jouw computer. De criminelen achter deze vormen van fraude zijn maar op 1 ding uit; je geld. Welke hacks gebruiken ze en welke babbeltrucs worden ingezet om hun slachtofferst in de val te lokken, en welke mensen zijn het eigenlijk die achter deze oplichtingspraktijken schuilen?
Bekijk de vierdelige docuserie op POW, donderdag om 21:00 op NPO3. De eerste aflevering is donderdag 14 januari. Meer informatie over de documentaire vind je hier. Ga jij kijken?

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!