Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Cybercrime! Wat als het toch een keer fout gaat? Online talkshow De Ondernemer Draait Door

“We hadden er gewoon nog nooit bij stilgestaan dat het ons kon overkomen” zegt Sander de Ridder van ATM Chiptuning. Maandag 22 maart 2021 is het zover: van 19:30 uur tot 20:30 uur vindt de volgende editie plaats van de cybertalkshow ‘De Ondernemer Draait Door’. Deze editie wordt live uitgezonden op www.deondernemerdraaitdoor.nl vanuit Theater de Speeldoos te Baarn. In deze talkshow gaat het om de vraag: Wat als het toch een keer fout gaat?
  • Hoe bereid je je voor op een cyberincident om zo de schade zoveel mogelijk te beperken?
  • Wat doen politie en justitie als je bij ze aanklopt om aangifte te doen?
Hoe herken je een cyberaanval zo snel mogelijk? Hoe bereid je je voor op een cyberincident om zo de schade zoveel mogelijk te beperken? Wat doen politie en justitie als je bij hen aanklopt om aangifte te doen? Wat kan je verwachten als de dader wordt gevonden? Onder leiding van presentator Ewout Genemans, bekend van ‘Verslaafd!’, ‘Bureau Burgwallen’ en ‘Bureau 040’, gaan we in op deze vragen. Experts van VNO NCW en Northwave gaan onder andere in op het belang van preventie. En we praten onder meer met ondernemer Sander de Ridder die het meemaakte. Wat heeft hij ervan geleerd? Samen met de politie en het Openbaar Ministerie kijken we naar het verloop van het strafproces van een dader. We bekijken uiteraard ook vanuit het perspectief wat je moet doen als het jou als ondernemer overkomt. Op www.deondernemerdraaitdoor.nl vind je alle informatie en kan je je aanmelden om live mee te praten. De interactieve Cybertalkshows zijn een initiatief van de gezamenlijke Platforms Veilig Ondernemen in Nederland. 

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!