Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Cybercrime risico’s in de agrarische sector - De ondernemer draait door cybertalkshow

Digitalisering neemt in de agrarische sector in rap tempo toe. Smart farming, 'the Internet of Things' en mogelijkheden om boerenbedrijven voor grote delen digitaal aan te sturen bieden ongekende mogelijkheden. Naast de nieuwe mogelijkheden, brengen deze vernieuwingen ook risico's met zich mee. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan apparatuur die steeds duurder wordt, maar alles wat je via het internet kunt aansturen, moet ook worden beveiligd. Ook een boerenbedrijf kan immers gehackt worden. Dat dit risico bestaat, is bij veel agrariërs nog niet een punt wat hoog op de agenda staat, terwijl de online dreiging wel toeneemt.

In gesprek met de tafelgasten

Met onze gasten gaan we onder leiding van presentator Kevin van den Berg verder in op dit onderwerp. Met burgemeester Roger de Groot (De Wolden), tevens voorzitter van het Platform Veilig Ondernemen NoordNederland, gaan we onder andere in op preventie en samenwerking in de strijd tegen cybercriminaliteit. De burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma zal de City Deal toelichten. Dit heeft als doel om agrariërs in Friesland beter te wapenen en informeren tegen de gevaren van cyberaanvallen.  Ook praten we met agrarische ondernemers, CRV, LTO, VNO-NCW MKB en de MKB Cybercampus over de risico’s die je als ondernemer loopt en de maatregelen die je zelf kunt treffen. Hoe pak je dat het beste aan? Met welke kosten moet je rekening houden? En wat levert het op? 

Gratis aanmelden

Je kunt gratis deelnemen aan deze cybertalkshow op 29 april. Op de website van DeOndernemerDraaitDoor vind je alle benodigde informatie en kan je je direct gratis aanmelden om live mee te praten. Bekijk de uitnodigingsflyer hier.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!