Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

West-Friese gemeenten zet in op verhogen weerbaarheid bedrijventerreinen

Het gaat met name om het vergroten van het bewustzijn van ondernemers. Als onderdeel hiervan bieden veiligheidsDriehoek Hoorn en het RPC Noord-Holland ondernemers op bedrijventerreinen een online ondermijningstraining aan om hen op weg te helpen de signalen van ondermijning te herkennen.

Ondermijnende criminaliteit

Ondermijnende criminaliteit is een groeiend probleem in heel Nederland, hierin is Noord-Holland helaas geen uitzondering. De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. Het is niet voor niets dat het onderwerp ondermijning bij alle gemeenten hoog op de agenda staat. Ondernemers kunnen direct of indirect last krijgen van ondermijnende criminaliteit. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan financiële schade toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging en dat zorgt voor imagoschade voor bedrijventerreinen en de omliggende buurt.

Online training voor ondernemers op bedrijventerreinen

De kans dat ondernemers en bewoners iets horen of zien wat niet helemaal goed voelt, is groot. Die winkel op de hoek waar nooit klanten komen? Of het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich bijvoorbeeld schuldig maakt aan het witwassen van crimineel geld. In de online ondermijningstraining van het RPC Noord-Holland worden ondernemers meegenomen in hoe signalen van ondermijning herkend kunnen worden en hoe zij kunnen handelen als zij iets vreemds zien. Bedrijventerreinen die veiliger georganiseerd zijn, hebben minder schadegevallen, minder criminaliteit en zijn aantrekkelijker voor toekomstige ondernemers om zich daar te vestigen. Dit leidt vervolgens tot een gezond ondernemersklimaat. Aanmelden kan via onze trainingspagina over ondermijning.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!