Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Scherp blijven op toename van overvallen

Vooral de opleving van de hit and run-overvallen baart zorgen, zeker de laatste maanden zijn er relatief veel overvallen op supermarkten. Die worden het vaakst gepleegd door jonge gasten die amateuristisch te werk gaan. Opvallend is dat daders vaker verwarde personen zijn die acuut geld nodig hebben en vervolgens met een wapen een supermarkt binnenlopen.  De ‘harde criminelen’ zouden overvallen nauwelijks meer de moeite waard vinden. Deze “professionals” richten zich voornamelijk op plofkraken en drugshandel, daarmee valt meer geld te verdienen. Goed nieuws is dat de helft van de overvallens snel worden gepakt. 
In totaal zijn in 2018 tot 1 december 992 overvallen gepleegd. Dat waren er in 2017 975. 

1 minuut

Het RPC biedt de online videogame 1 minuut aan. In deze game ervaart men de impact van een dergelijke geweldsmisdrijf en leert men te handelen. Aan het einde kan zelfs een toets worden afgelegd. 

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!