Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Plunderingen winkels hebben grote impact

Deze groepen jongeren bestormen het filiaal als groep en grissen de schappen leeg in hun weg naar buiten. Dit type diefstal heeft een enorme impact gehad op de slachtoffers en de schade die de groepen aanrichten is groot. De politie doet op dit moment onderzoek naar de diefstallen. Aangezien we de feestdagen in het verschiet hebben, wordt er niet uitgesloten dat de komende weken opnieuw dit soort diefstallen zullen worden gepleegd. Indien de politie enige vorm van informatie heeft, doen zij er uiteraard alles aan om deze plunderingen waar mogelijk te voorkomen. Desalniettemin voorzien we u graag van een aantal adviezen met betrekking tot deze plunderingen:
 • Check uw beveiligingsmaatregelen op hun werking; en dan met name uw camerasysteem en de opnamemogelijkheid. Of vraag de gratis scan Excellent Cameratoezicht aan: https://www.rpcnh.nl/themas/excellent-cameratoezicht/
 • Wees alert op groepen jongeren die interesse lijken te tonen voor uw beveiligingsmaatregelen
 • Maak duidelijke en goede afspraken met uw personeel over ieders taak en zorg dat er altijd een persoon aangewezen is die direct 112 belt wanneer u geconfronteerd wordt met een misdrijf of de dreiging daarmee.
 • Ziet u een verdachte situatie buiten de winkel? Dan kunt u de toegangsdeur sluiten en de politie informeren.
 • Mocht een groep personen in uw winkel diefstallen plegen, bel dan direct 112 (of gebruik de alarmknop). Observeer zoveel mogelijk van wat er gebeurt en onthoud de signalementen. Maak gebruik van de op te vragen gratis signalementenkaart via: https://www.rpcnh.nl/contact/
 • Denk altijd aan uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw personeel. Gebruik in geen geval geweld om de daders tegen te houden.
 • Voorkom bedreiging of geweld door de winkeldeuren te sluiten wanneer de groep binnen is, maak het ze moeilijk maar laat ze vluchten.
 • Tref preventieve maatregelen om te voorkomen dat kleding makkelijk in grote hoeveelheden wordt meegenomen door de kledinghangers bijvoorbeeld om en om te hangen, broeken en jassen te beveiligen met een staaldraad of ketting en dure kledingstukken te voorzien van een slot enzovoorts.


 • Schrik winkeldieven af door bijvoorbeeld een medewerker bij de toegangsdeur plaats te laten nemen die klanten welkom kan heten, maar ook verdachte situaties kan signaleren.
 • Vraag getuigen altijd om te wachten op de politie of noteer hun gegevens zodat ze benaderd kunnen worden door de politie.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

 • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
 • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!