Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Offensief tegen criminaliteit in havengebied IJmuiden

Dit is aangekondigd door de Velsense burgemeester Frank Dales. Zo is het doel onder andere om scherper zicht te krijgen op 'foute' autohandelaren.
Er zullen straks scherpere controles plaatsvinden bij nieuwkomers die zich met een reparatie- of autoverkoopbedrijf willen vestigen in het havengebied. De gemeente zal voordat ze toestemming verlenen aan de ondernemer om zich te mogen vestigen, nagaan of zij zich niet bezig houden met criminele of dubieuze activiteiten. De gemeente Velsen is al langer bezig met het doen van onderzoek naar de integriteit van ondernemingen die een pand in dit gebied willen betrekken en daar vergunningen voor aanvragen. Zo hebben ze in het verleden op grond van de wet-Bibob al bouwbedrijven, seksclubs, horecazaken en growshops tegen het licht gehouden. Nu moeten dus ook de autohandelaren rekening houden dat er zo'n 'check' zal volgen. Dales: "In het IJmuidense havengebied zijn al flink wat autobedrijven actief. Dat is opzich vrij opmerkelijk, want je verwacht daar eigenlijk vooral ondernemingen die zich bezig houden met visserij of scheepvaart".

Grapperhaus

Als het aan de burgemeester van Velsen ligt, wordt het hele IJmuidense havengebied over niet al te lange tijd (wellicht al volgend jaar) onder de loep genomen. "In samenwerking met een universiteit willen we onderzoek doen naar zwakke plekken in het gebied: plekken waar de veiligheid eerder in de knel kan komen dan elders in de haven. We proberen daarvoor subsidie te krijgen van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Minister Grapperhaus, die hier onlangs op werkbezoek was, reageerde enthousiast toen ik hem vertelde over ons plan voor deze zogenoemde quickscan. Het kan een project worden dat straks als voorbeeld gaat dienen voor andere Nederlandse havenplaatsen, zoals Den Helder en Vlissingen".
Dales wil de bestrijding van illegale bewoning sowieso doorzetten en waar mogelijk opvoeren. "Het gaat mij er onder meer om te voorkomen dat er brandgevaar ontstaat als woningen illegaal worden verhuurd. Omdat het bij die panden allemaal zo goedkoop mogelijk moet, worden op dat vlak zeker niet altijd alle nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Ook wil ik verhuurders blijven aanpakken die in een klein pand relatief veel mensen onderbrengen, om zoveel mogelijk geld te kunnen opstrijken".

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!