PVONH
PVONH

Save the date: RPC en CCV organiseren talkshow over ondermijning in bedrijfsverzamelgebouwen

  Awareness Ondermijning
Steeds vaker proberen criminelen woningen en bedrijfsruimten te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen of criminelen te huisvesten.
Vaak gebeuren dit soort activiteiten ongemerkt. Maar wat je niet direct ziet, kan er wel degelijk zijn: met grote gevolgen. Pandeigenaren en verhuurmakelaars kunnen achterblijven met een slechte reputatie en hoge kosten door schade aan het pand. Het pand kan zelfs gesloten worden door de gemeente.
Voor de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit is samenwerking tussen gemeenten en verhuurders essentieel. Maar hoe pak je dat aan? Dat hoor je in de online talkshow ‘Crimineel verpand?’ die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) samen met het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPC NH) organiseert. Met de tafelgasten gaan we in gesprek over de problematiek van ondermijnende criminaliteit in bedrijfsverzamelgebouwen. We gaan uitgebreid in op praktijkvoorbeelden uit de regio. Welke bestuurlijke en praktische maatregelen zijn hier ingezet en wat waren de consequenties voor de betrokken ondernemers? Natuurlijk komt ook aan de orde wat de voordelen zijn van bedrijfsverzamelgebouwen. Daarbij kijken we ook hoe de maatregelen van gemeenten en verhuurders elkaar kunnen versterken. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de tafelgasten. 
Thema: De voordelen en risico’s van bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerreinen.
Datum: 15 november 16:00 – 17:00
Jij bent er toch ook bij? Meld je direct aan! Deelname is gratis. 
Het RPC organiseert ook online training over awareness ondermijning voor ondernemers op bedrijventerreinen. Tijdens deze training leren de deelnemers over de motieven, de processen en de signalen waar je ondermijning aan kunt herkennen. Middels praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in hoe ondermijning in zijn werk gaat en wat er tegen valt te doen. Interesse? Klik hier voor een overzicht van de data van de trainingen en om je direct aan te melden.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer