PVONH
PVONH

Save the date: Criminaliteit; je ziet het pas als je het doorhebt!

  Algemeen
Kom en leer wat jij kunt doen om jouw bedrijf te beschermen. Dinsdag 3 oktober van 17:00 - 21:00.

Een goede boterham verdienen op een integere manier dat wil iedere eerlijke ondernemer. Helaas zijn er ook ‘ondernemers’ die sporttassen vol met geld binnen halen met criminele activiteiten. Deze criminelen zijn vrijwel dagelijks op zoek naar vervoer, opslag, online data en andere diensten waar ze gebruik of misbruik van willen maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door medewerkers en sleutelfiguren van bedrijven te benaderen. Deze vorm van criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan veel financiële en imagoschade brengen aan bedrijven. Regelmatig gaat het zelfs gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging. Iets waar jij als ondernemer niet mee in aanraking wil komen. Toch zijn risico’s soms dichterbij dan je denkt en kan het ook jou overkomen.

Op dinsdag 3 oktober organiseren Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland en de Ondernemers Federatie Hollands Kroon de bijeenkomst ‘Criminaliteit; je ziet het pas als je het doorhebt’. Het wordt een boeiende bijeenkomst die jou, als ondernemer, inzicht geeft in hoe bijvoorbeeld cyberaanvallen, hennepplantages, witwassen, overvallen, agressie, drugssmokkel en arbeidsuitbuiting jouw bedrijf kan schaden en wat je ertegen kunt doen. Tevens ga je met concullega’s uit dezelfde branche in gesprek met de politie en gemeente en horen we graag waar jij behoefte aan hebt op dit gebied. Daarnaast geven we je een korte rondleiding in het Veiligheidsgebouw en krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen in een nagebouwd drugslab!

Wanneer en waar:

Datum: Dinsdag 3 oktober 2023 van 17:00 – 21:00 uur (inclusief warme maaltijd)
Locatie: Veiligheidsgebouw, Medemblikkerweg 4A in Wieringerwerf

Aanmelden

Ja! Ik wil me aanmelden voor de 'Criminaliteit; je ziet het pas als je het doorhebt! bijeenkomst'

Uitnodiging bijeenkomst

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer