PVONH
PVONH

Samenwerken aan een veilig Haarlems horecagebied

  Algemeen
Trainer Rob Vermeulen geeft tips en adviezen aan de aanwezigen over het herkennen van valse identiteitsbewijzen
Gemeente Haarlem heeft samen met het RPC Noord-Holland, de politie en de beveiligingsorganisaties op donderdag 14 maart jl. een horecatraining georganiseerd voor ondernemers en horecapersoneel die werkzaam zijn in de Haarlemse Horeca.

De training is bedoeld om de samenwerking en communicatie tussen de verschillende professionals die werkzaam zijn in het horecagebied te vergroten. 

Tijdens de horecatraining hebben de aanwezigen kennisgemaakt in de vorm van speed-dating en zijn er tips gegeven over wat bedrijven kunnen doen als ze valse identiteitsbewijzen aantreffen. Ook was er een interactief theater waarbij deelnemers praktijksituaties leerden beoordelen om daar met elkaar werkafspraken over te maken. Na afloop van de training was er ruimte om na te praten en te netwerken. 

Door elkaar te informeren en samen te trainen, hopen de organiserende partijen het prettige uitgaansklimaat dat in het Haarlemse horecagebied heerst te waarborgen.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer