PVONH
PVONH

Ontwikkel een neus voor productielocaties drugs

  Awareness Ondermijning
Ondermijningstraining voor parkmanagers en gebiedsbeveiligers: Productielocaties Drugs Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPC) start per 10 mei 2022 in samenwerking met het platform Noord-Holland Samen Veilig (NHSV) een fysieke training op het gebied van productielocaties drugs. Deze training in herkenning en voorkoming is een uitbreiding op de bestaande ondermijningstraining van het RPC en is speciaal bedoeld voor parkmanagers en gebiedsbeveiligers uit de provincie Noord-Holland. Het doel: een veiliger en schoner bedrijventerrein of winkelgebied.
NHSV geeft regelmatig een training productielocaties drugs aan overheidspersoneel, zoals politie, boa’s en omgevingsdiensten. Nu wordt deze doelgroep door het RPC uitgebreid met parkmanagers en gebiedsbeveiligers van particuliere beveiligingsbedrijven in Noord-Holland. Gebiedsbeveiligers worden op meerdere onderdelen globaal opgeleid, deze toevoeging en verdieping op het gebied van het herkennen van productielocaties is een wezenlijke.

Een training in anders leren kijken en ruiken ?

Trainees leren aan de hand van waarneembare feiten, zoals geur, gedragingen en kenmerken aan pand en transport druglocaties opsporen. Op basis van praktijkvoorbeelden en tips en tricks wordt met elkaar de dialoog gevoerd en worden parkmanagers en beveiligers zich bewust van hoe ze met andere ogen kunnen kijken en daarbij andere manieren vinden om hun bedrijventerrein schoon en veilig houden. De training is gratis en geïnteresseerden kunnen zich vanaf 10 mei inschrijven. Het accent van de training is gericht op preventie. Door samenwerking tussen ondernemers onderling en die met de beveiligers te bevorderen ontstaat meer inzicht en meer daadkracht. Juist een krachtige controle en cohesie onderling verkleinen de kans dat drugscriminelen zich (tijdelijk) vestigen op een bepaald bedrijventerrein. De praktijk leert echter dat hier nog een wereld te winnen valt. De signalen van een aanwezig drugslab of een hennepplantage worden, door gebrek aan kennis, te vaak nog niet herkend. Het RPC geeft gratis online en fysieke trainingen die zowel individueel als collectief worden gevolgd. Dat laatste gebeurt onder meer door winkeliers- en ondernemersverenigingen. De online trainingen zijn landelijk beschikbaar voor ondernemers en winkeliers. Daarbij gaat het niet alleen om Ondermijning, maar ook Cybercrime en High Impact Crimes. Dat is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals straatroof, overvallen, zware mishandeling en inbraken. Alle RPC-trainingen zijn te vinden op RPCNH: Activiteiten 
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer