PVONH
PVONH

Ondernemersontbijt en (gratis) trainingen tijdens de Week van de Veiligheid

  Cybercrime
Op maandag 10 oktober zal burgemeester Jan Hamming de Week van de Veiligheid openen in de Bullekerk in Zaandam (Westzijde 75). Het thema dit jaar is 'Voorbereid op gedigitaliseerde criminaliteit'.
In de week van 10 tot en met 16 oktober organiseert het RPC in samenwerking met de gemeente Zaanstad verschillende activiteiten voor ondernemers en bewoners uit de regio. Meld je gratis aan voor een van de activiteiten. Aanmelden voor een van deze gratis activiteiten kan door een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin je gegevens, met hoeveel personen je komt en voor welke activiteit je je wilt aanmelden. 

Programma Week van de Veiligheid Zaanstad

Maandag 10 oktober 19:00 - Ondermijning 

Bij ondermijning vervagen de grenzen tussen de onderwereld (criminelen) en de bovenwereld (de 'gewone' maatschappij). Tijdens de ondermijningsbijeenkomst, welke voor zowel ondernemers als bewoners bedoeld is, wordt hier breder op ingegaan. Zo krijg je uitleg over wat ondermijning eigenlijk precies is, welke vormen van ondermijning er bestaan en hoe je op een veilige manier melding kunt maken van ondermijning. Waar/wanneer
Datum: Maandag 10 oktober, aanvang om 19:00
Locatie: Bullekerk, Westzijde 75, Zaandam

Vrijdag 14 oktober 19:00 - Alert in de wijk

Vanuit de gemeente is er de wens dat iedereen in Zaanstad zich veilig voelt. Tijdens de Alert in de wijk training leer je hoe je afwijkend gedrag kunt herkennen en wat je in zo'n situatie moet doen. Je leert te kijken naar de mensen die zich in je omgeving begeven en gedrag vertonen wat afwijkt van de norm, want hoe kun je zien wie nu wel of geen kwade bedoelingen heeft? Wat is afwijkend gedrag precies en hoe spreek je iemand aan. Tijdens deze bijeenkomst zullen er ook buurtpreventiecoördinatoren aanwezig zijn, zij zullen tevens voorbeelden uit de praktijk laten zien. Waar/wanneer
Datum: Vrijdag 14 oktober, aanvang om 19:00
Locatie: Raadzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 100 Zaandam

Aantal bijeenkomsten gaat niet door

Een aantal bijeenkomsten zijn vanwege onvoldoende aanmeldingen komen te vervallen. U kunt zich niet meer aanmelden voor deze activiteiten:
  • Ondernemersontbijt (11 oktober)
  • Gedigitaliseerde criminalitet (11 oktober)
  • Overvalpreventietraing (13 oktober)
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer