PVONH
PVONH

Meer dan helft van de camerasystemen voldoen niet

  Excellent cameratoezicht
Er zijn in Nederland meer dan 1 miljoen camerabewakingssystemen. De kwaliteit van de opgenomen beelden laat vaak te wensen over en om deze reden lanceert minister Ferd Grapperhaus vandaag de campagne 'Excellent Cameratoezicht'. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor een gratis scan, waarbij hun camerabeelden worden beoordeeld en er advies wordt gegeven over maatregelen die kunnen worden genomen om de kwaliteit te verbeteren.
De Action doet al veel aan het veiligheid. Excellent cameratoezicht is een goede ondersteuning. Bij de lancering ontving de CEO van de Action, Sander van der Laan dan ook de oorkonde voor Excellent Cameratoezicht.   Van ruim 200.000 bewakingscamera's van bedrijven en particulieren zijn de camerabeelden bruikbaar voor de politie. Deze camera's staan geregistreerd in de database van Camera in Beeld, waardoor de politie snel kan achterhalen of er in de buurt van een misdrijf een camera hangt waar mogelijk bruikbare informatie mee is opgenomen. De politie roept alle ondernemers en particulieren die beveiligingscamera's hebben op om de systemen ook te laten controleren. Goede camerabeelden kunnen de politie helpen bij het opsporen en herkennen van daders van incidenten. 

Excellent Cameratoezicht

De kwaliteit van de opgenomen beelden laat vaak te wensen over en om deze reden lanceert minister Ferd Grapperhaus vandaag de campagne 'Excellent Cameratoezicht'. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor een gratis scan, waarbij hun camerabeelden worden beoordeeld en er advies wordt gegeven over maatregelen die kunnen worden genomen om de kwaliteit te verbeteren.  Vandaag staat de politie stil bij de aanmelding van de 200.000ste camera bij het project, maar dat kunnen er nog veel meer worden in de toekomst. Naar schatting telt Nederland 1,5 miljoen bewakingscamera's.

Aanmelden scan Excellent Cameratoezicht

Ben je ondernemer en wil je graag dat jouw bewakingscamera's worden opgenomen in de database en gratis worden beoordeeld op bruikbaarheid? Je kunt je hier aanmelden.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer