PVONH
PVONH

Je gaat het pas zien als je het door hebt….

  Awareness Ondermijning
Marceline Schopman opent de ondernemersbijeenkomst
Negentien ontmantelde hennepplantages met in totaal 4166 planten, elf gesloten (drugs)woningen en 36 in beslag genomen (gestolen) auto’s. Het zijn een aantal resultaten van de aanpak van ondermijning in 2018 tot nu toe.
Zaanstad treedt met andere overheidspartners zoals politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst gezamenlijk op tegen ondermijnende criminaliteit. Doel is het vergroten van de veiligheid en de weerbaarheid van de Zaanse bevolking.
Samen met de partner RPC Noord-Holland heeft de gemeente Zaanstad op maandag 15 april jl. in een informatieve netwerkbijeenkomst georganiseerd voor ondernemers. Het thema van de bijeenkomst was ‘ondermijnende criminaliteit’. Door gastsprekers als burgemeester Hamming en Els Prins van VNO-NCW/MKB Nederland zijn de aanwezigen geïnformeerd over de trends en ontwikkelingen binnen dit thema. Er werden tips en adviezen gedeeld waarmee ondernemers hun bedrijf weerbaarder gemaakt kunnen worden tegen deze vorm van criminaliteit. 
De avond werd bezocht door vertegenwoordigers van een aantal ondernemers- en winkeliersverenigingen in Zaanstad. Naast de presentaties was er volop ruimte om met politie en gemeente in gesprek te gaan, onder andere over het belang van melden van afwijkend gedrag. 
Tot slot hebben de aanwezigen een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan Excellent Cameratoezicht  en de onlangs gelanceerde online phisingtest van het RPC. 

***MELDPUNTEN***

Politie 
0900-8844 (geen spoed) of 112 (bij spoed)
Meld Misdaad Anoniem
MMA 0800-7000 of anonieme brief
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer