PVONH
PVONH

Insluipingen bij bedrijven in Noordzeekanaalgebied

  Awareness Ondermijning
Er hebben in het Noordzeekanaalgebied de afgelopen maanden enkele incidenten plaatsgevonden waarbij personen onder valse voorwendselen binnen zijn gekomen bij bedrijven of een poging daartoe hebben ondernomen.

Deze personen hebben geprobeerd om op plaatsen te komen waar ze niet zouden moeten zijn en ook niet horen te zijn. In een aantal gevallen konden deze personen worden tegengehouden bij de toegangspoort, maar in een enkel geval is het ze wel gelukt en stonden zij ineens midden in het hart van het desbetreffende bedrijf. Dankzij de alerte reactie van medewerkers en het cameratoezicht bij een aantal bedrijven, lijkt de schade beperkt en zijn twee mannen staande gehouden.

Insluipers in je bedrijf?

Heb je te maken met insluipers in je bedrijf? Bel dan direct de politie (0900-8844 of 112 bij spoed). Heb je in het verleden een soortgelijk incident gehad binnen je organisatie en heb je dat niet gemeld bij de politie? Dan vraagt de politie je dat alsnog te melden. 

Programma aanpak ondermijning NZKG 

Heb je vragen over vormen van criminaliteit rond je onderneming of insluipingen specifiek? Vul dan ons contactformulier in. Een van onze projectleiders ondermijning beantwoorden je vragen graag! Het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland heeft een samenwerkingsverband wat bestaat uit publieke en private partners, onder de noemer 'Programma aanpak ondermijning NZKG'. Dit samenwerkingsverband heeft als doel om organisaties en bedrijven rond en in het Noorzeekanaalgebied weerbaar te maken tegen ondermijnende criminaliteit, oftewel: Een veilig en integer Noorzeekanaalgebied. Deelnemers aan dit programma zijn: Platform Veilig Ondernemen, Port of Amsterdam, Politie, Douane, Gemeente Amsterdam, Gemeente Velsen, Gemeente Zaanstad en Meld Misdaad Anoniem. We organiseren niet alleen voorlichting, maar geven ook (gratis) trainingen op dit gebied. 

Activiteiten op het gebied van ondermijning

Wil je meer weten over alle activiteiten die we aanbieden op het gebied van ondermijning? Neem dan eens een kijkje op onze ondermijningspagina. Je vindt daar een kalender met alle trainingen die we op het moment aanbieden. 
 

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer