PVONH
PVONH

Cybercrime! Wat als het toch een keer fout gaat? Online talkshow De Ondernemer Draait Door

  Cybercrime
22-03-2021, online talkshow De Ondernemer Draait Door. Meld je aan om deel te nemen!
“We hadden er gewoon nog nooit bij stilgestaan dat het ons kon overkomen” zegt Sander de Ridder van ATM Chiptuning. Maandag 22 maart 2021 is het zover: van 19:30 uur tot 20:30 uur vindt de volgende editie plaats van de cybertalkshow ‘De Ondernemer Draait Door’. Deze editie wordt live uitgezonden op www.deondernemerdraaitdoor.nl vanuit Theater de Speeldoos te Baarn. In deze talkshow gaat het om de vraag: Wat als het toch een keer fout gaat?
  • Hoe bereid je je voor op een cyberincident om zo de schade zoveel mogelijk te beperken?
  • Wat doen politie en justitie als je bij ze aanklopt om aangifte te doen?
Hoe herken je een cyberaanval zo snel mogelijk? Hoe bereid je je voor op een cyberincident om zo de schade zoveel mogelijk te beperken? Wat doen politie en justitie als je bij hen aanklopt om aangifte te doen? Wat kan je verwachten als de dader wordt gevonden? Onder leiding van presentator Ewout Genemans, bekend van ‘Verslaafd!’, ‘Bureau Burgwallen’ en ‘Bureau 040’, gaan we in op deze vragen. Experts van VNO NCW en Northwave gaan onder andere in op het belang van preventie. En we praten onder meer met ondernemer Sander de Ridder die het meemaakte. Wat heeft hij ervan geleerd? Samen met de politie en het Openbaar Ministerie kijken we naar het verloop van het strafproces van een dader. We bekijken uiteraard ook vanuit het perspectief wat je moet doen als het jou als ondernemer overkomt. Op www.deondernemerdraaitdoor.nl vind je alle informatie en kan je je aanmelden om live mee te praten. De interactieve Cybertalkshows zijn een initiatief van de gezamenlijke Platforms Veilig Ondernemen in Nederland. 
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer