PVONH
PVONH

Cybercrime presentatie door Maria Genova in Haarlem

  Cybercrime
In samenwerking met de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen en parkmanagement Waarderpolder organiseren we voor alle bedrijven in de Waarderpolder een gratis lezing over cybercrime op 17 oktober 2023.

We nodigen jou en je medewerkers graag uit om aan te sluiten bij deze presentatie. 

Maria Genova presenteert 

Hoe eenvoudig is het om tot beveiligde computersystemen van verzekeraars door te dringen, of identiteitsfraude te plegen? Dankzij diverse praktijkvoorbeelden neem Maria Genova je mee in de wereld van cybercrime en zal ze je aan het denken zetten. Ze is schrijfster van bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en van het onlangs verschenen kinderboek ‘What the h@ck!’

Op een interactieve manier zal Maria de onderwerpen privacy, hacking, identiteitsfraude en cybercrime onder de aandacht brengen. Het mooie aan deze presentatie is dat het voor iedereen te volgen is. Zelfs als je eigenlijk nog onbekend bent met deze onderwerpen. 

Wanneer

Datum: 17 oktober 2023
Tijd: 16:00 - 17:30
Locatie: MEOS IT, Küppersweg 75, 2031 EB Haarlem

Aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij de cybercrime presentatie van Maria Genova in de Waarderpolder in Haarlem? Dan kun je je aanmelden! Deelname is gratis.

Ja ik wil me aanmelden voor de cybercrime presentatie van Maria Genova!

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer