PVONH
PVONH

Castricum gaat voor Excellent Cameratoezicht

  Excellent cameratoezicht
Gemeente Castricum gaat ondernemers die bewakingscamera's gebruiken stimuleren om de kwaliteit van de beelden te (laten) verbeteren.

In oktober worden er zo'n 250 ondernemers in Castricum bezocht door medewerkers van het RPCNH om deel te nemen aan de scan Excellent Cameratoezicht. Er zijn in Nederland namelijk meer dan een miljoen camerabewakingssystemen, maar van een groot deel daarvan (meer dan de helft) voldoet niet. Om dit aantal fors omlaag te krijgen eheft minister Grapperhaus begin dit jaar de campagne Excellent Cameratoezicht afgetrapt. 

Ondernemers die bezocht worden namens het RPCNH kunnen gratis de scan Excellent Cameratoezicht laten uitvoeren in hun onderneming. Nadat de scan is uitgevoerd, ontvangen ze direct een advies over hun camerabewakingssysteem. Door de adviezen op te volgen kan de ondernemer bijdragen aan het verhogen van de opsporingskans. Daarnaast kan de ondernemer op basis van het advies gerichte vragen stellen aan zijn of haar installateur om zo het systeem te verbeteren. Het zijn vaak kleine aanpassingen die leiden tot grote verbeteringen als het gaat om camerabeelden. 

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer