PVONH
PVONH

Aftrap roadshows ondermijning

  Awareness Ondermijning
Trouw.nl
Het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland bezoekt in het laatste kwartaal tientallen bedrijventerreinen om ondernemers te helpen criminaliteit aan te pakken.

Op 19 en 21 september jongstleden was de aftrap van de roadshows ondermijning in de gemeenten Hoorn en Medemblik. Ondernemers lieten zich er aan de hand van nagemaakte drugslabs voorlichten over hoe je de aanwezigheid van een drugslab kunt herkennen door te kijken, ruiken en luisteren.

Bij de aanwezige projectleiders van PVONH kon men zich laten voorlichten en ondermijningsscans aanvragen. Met name het belang, maar ook de twijfel bij ondernemers, over het maken van een melding bij vermoedens werd veel besproken. Ook konden de aanwezige ondernemers zich aanmelden voor de kosteloze workshops, trainingen en ondernemersontbijten die PVONH de komende maanden verspreid door heel Noord-Holland organiseert.

Diverse landelijke en regionale media toonden hun interesse in de roadshows via diverse artikelen, interviews en reportages.

Je kunt hier het radio interview terugluisteren van Weeff (datum interview 16 september)
Of bekijk het artikel inclusief video over het herkennen van een drugslab op de NOS
Tevens heeft NHMedia een radiointerview afgenomen, wat je hier kunt terugluisteren (de ontbijttafel, 19 september uur 3)

Roadshow op jouw bedrijventerrein?

In 2023 worden geen roadshows meer georganiseerd. Wil jij in 2024 een roadshow ondermijning op jouw bedrijventerrein of in jouw gemeente laten organiseren? Neem dan contact met ons op.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer