PVONH
PVONH

13 september de eerste online overvaltraining

  Algemeen
Dagelijks worden er helaas nog steeds overvallen gepleegd. Soms met echte (vuur)wapens, soms met op wapens gelijkende voorwerpen.

Er kan worden geschreeuwd, geïntimideerd, gedreigd maar er wordt soms ook geweld gebruikt. Een overval, met of zonder geweld, is altijd een ingrijpende gebeurenis en dit kan voor slachtoffers een lange en vervelende nasleep hebben. Sommige ondernemers besluiten zelfs na een overval om er maar helemaal mee te stoppen.

Er zijn maatregelen waarmee de kans op een overval sterk kan worden verminderd, ook loopt niet elke ondernemer een even groot risico. Iedere branche kent specifieke beveiligingsmaatregelen, maar er zijn een aantal vuistregels die voor iedereen van toepassing zijn.

‘Kleine winkels zijn steeds vaker doelwit’ aldus Marius van Gorssel van het CCV. Het is dus van belang om je er op in te stellen dat het ook jou kan overkomen. ‘Niet denken dat het niet gebeurt, morgen staan ze voor je neus’.

Wil jij weten hoe overvallers te werk gaan, of hoe je jouw winkel beter kunt beveiligen? Is je personeel voorbereid op een overval? Of weten ze eigenlijk nog niet hoe ze daar mee om moeten gaan? Tijdens de online overvaltraining krijg je adviezen waarmee je zelf de veiligheid in jouw zaak kunt verbeteren. Op 13 september 2021 vindt de eerste online overvaltraining plaats. Schikt die datum je niet? Dan kun je je ook aanmelden voor een van de andere data, we hebben meerdere trainingen in de agenda staan. Meedoen aan de training is gratis en kan vanaf een locatie naar eigen keuze, want de training wordt via Zoom gegeven. Meld je snel aan, want vol=vol!

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer