PVONH
PVONH

10 kilo coke en 8 ton cash gevonden in verborgen ruimte auto

  Awareness Ondermijning
Tijdens een controle in Breda heeft de politie in een verborgen ruimte in een bestelbus bijna 10 kilo cocaïne gevonden en ongeveer 800.000 euro in contanten.
De drugs en het geld, wat was opgedeeld in bundels zaten in boodschappentassen. Kort voor de vondst was de bus bij een loods in Breda geweest, waarna deze door de politie werd gecontroleerd. Ook twee personenauto's, die samen met de bestelbus bij de loods waren geweest werden gecontroleerd. Een van de twee gecontroleerde personenauto's had een (lege) verborgen ruimte. De bestuurders van de voertuigen, twee mannen van 26 en 35 afkomstig uit Breda en een 39-jarige man afkomstig uit Zaandam zijn aangehouden en zitten vast op verdenking van witwassen en drugshandel. De personenauto's, de bestelbus, het geld en de cocaïne zijn in beslag genomen, evenals zes smartphones. Ook is de loods waar de voertuigen geweest waren doorzocht, maar hier werd niets gevonden.  Drie weken geleden zijn deze mannen aangehouden, maar de politie heeft het nieuws pas een paar dagen geleden bekend gemaakt, zo meldt Omroep Brabant.
Op diverse bedrijventerreinen heel Nederland zijn leegstaande loodsen of malafide bedrijven. Het kan ook bij jouw buurman zijn. Wees bewust van het feit dat het niet alleen gevaren met zich meebrengt zoals brand, maar ook dat de bedrijfseconomische waarde van jouw bedrijf erdoor verminderd. Wil je er eens met het RPC over praten of gastsprekers uitnodigen voor een interactieve workshop voor de ondernemersvereniging? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor een van onze activiteiten.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer