Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Mobiele bende

En in bepaalde gevallen komen de daders van 12.000 kilometer verderop. De zogenaamde Irish Travellers zijn de meest bekende. De "schilder" die het huis opknapt met waardeloos materiaal en achteraf een gepeperde rekening presenteert.
Vroeger kwam 80 procent van de inbrekers uit de buurt waarin was ingebroken. Inmiddels ligt dat percentage lager en komt 40 procent uit het buitenland’. Lokale boeven zoeken ook steeds vaker hun heil buiten hun eigen woonplaats. Ze zien die nadrukkelijke politie-aandacht haast als een soort stalken, daarom gaan ze het land in. Deze mobiele bandieten komen overigens niet alleen uit Nederland. Het was al bekend dat personen uit Midden- en Oost-Europa hier hun geluk beproeve, maar er verschijnt een nieuwe groep: Zuid-Amerikanen, vooral Chilenen en Colombianen.

Nog geen bezorgdheid

Ondanks al deze verhalen over inbrekers, zijn er positieve cijfers voor te leggen. Het aantal inbraken in Nederland daalde in de periode 1 januari tot 28 mei met 16 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Daarnaast blijft de aangiftebereidheid onder ondernemers onverminderd hoog. De aandacht voor criminaliteit bij winkeliers en ondernemers neemt toe. Men heeft er genoeg van, verenigingen slaan vaker de handen ineen en organiseren de aanpak. Er lijkt wel meer bezorgdheid te ontstaan voor cybercriminaliteit. Zoals de curve nu laat zien bevat binnen vijf jaar 50% van de criminaliteit een digitale component.  Dat is iets waar ondernemend Noord-Holland zich wel zorgen om moet maken, deze keer minder om de aanpak maar veel meer om het te voorkomen.

Tips van het RPC

Gebruik je netwerk en zet sociale media in om elkaar te informeren. Vraag via de gemeente of wijkagent de activiteit Altijd Alert of de Secret Scan aan. Deze twee activiteiten zijn geheel afgestemd op het beoordelen van je omgeving, waar je op moet letten en hoe je daar mee omgaat. In veel gevallen vindt het strafbare feit plaats onder de neus van het slachtoffer maar hij herkende het niet. Het RPC biedt ook de mogelijkheid aan om lokaal workshops te geven over specifieke vormen van cybercriminaliteit. Een dergelijke workshop, aansluitend op de ledenvergadering van de vereniging, is uitermate geschikt. Waar wacht u nog op?

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!