Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Meer dan helft van de camerasystemen voldoen niet

De Action doet al veel aan het veiligheid. Excellent cameratoezicht is een goede ondersteuning. Bij de lancering ontving de CEO van de Action, Sander van der Laan dan ook de oorkonde voor Excellent Cameratoezicht.   Van ruim 200.000 bewakingscamera's van bedrijven en particulieren zijn de camerabeelden bruikbaar voor de politie. Deze camera's staan geregistreerd in de database van Camera in Beeld, waardoor de politie snel kan achterhalen of er in de buurt van een misdrijf een camera hangt waar mogelijk bruikbare informatie mee is opgenomen. De politie roept alle ondernemers en particulieren die beveiligingscamera's hebben op om de systemen ook te laten controleren. Goede camerabeelden kunnen de politie helpen bij het opsporen en herkennen van daders van incidenten. 

Excellent Cameratoezicht

De kwaliteit van de opgenomen beelden laat vaak te wensen over en om deze reden lanceert minister Ferd Grapperhaus vandaag de campagne 'Excellent Cameratoezicht'. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor een gratis scan, waarbij hun camerabeelden worden beoordeeld en er advies wordt gegeven over maatregelen die kunnen worden genomen om de kwaliteit te verbeteren.  Vandaag staat de politie stil bij de aanmelding van de 200.000ste camera bij het project, maar dat kunnen er nog veel meer worden in de toekomst. Naar schatting telt Nederland 1,5 miljoen bewakingscamera's.

Aanmelden scan Excellent Cameratoezicht

Ben je ondernemer en wil je graag dat jouw bewakingscamera's worden opgenomen in de database en gratis worden beoordeeld op bruikbaarheid? Je kunt je hier aanmelden.

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!