Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Hoe bereid je je voor op een gewapende overval

Deze cijfers zijn bekend gemaakt door het Openbaar Ministerie en de Politie. Ze maken zich ernstig zorgen over deze stijging.  Zo werden er in 2019 maar liefst 646 schietincidenten geregistreerd, 79 meer dan het het jaar ervoor. Het aantal dodelijke slachtoffers van deze incidenten nam wel iets af, zo waren dat er in 2019 31 ten opzichte van 34 in 2018. De Politie legt hierbij een verband tussen de toename en de aanhoudende stroom aan illegale vuurwapens die naar Nederland komen. Er wordt al enkele jaren door het OM en de Politie geprobeerd deze stroom aan te pakken, maar er is vooralsnog geen sprake van een afname. Zo werden er vorig jaar ongeveer 5700 illegale wapens in beslag genomen. Dat aantal is ongeveer gelijk met 2018. "Binnen het criminele milieu is er blijvend vraag naar wapens", zegt portefeuillehouder Dick Schouten van de politie. "Wapens en handgranaten vinden in kleine hoeveelheden hun weg naar ons land." 
Maar hoe reageer je als winkelmedewerker zodra je ineens een vuurwapen op je gericht krijgt? Je kunt je daarop voorbereiden. 
Het RPC helpt ondernemers weerbaarder te worden tegen alle vormen van criminaliteit. Wij bieden diverse trainingen voor ondernemers uit de provincie, zoals overvaltrainingen, agressietrainingen en veiligheid in de horeca. Je kunt jouw onderneming aanmelden voor een passende training in het najaar via de activiteitenkalender op onze site. 

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!