Nieuws

Voor je het weet ben je op de hoogte van het laatste nieuws. Op deze nieuwspagina plaatsen we niet alleen handige tips om de veiligheid van je onderneming te vergroten, maar we plaatsen hier ook informatie over activiteiten die we op de agenda hebben staan. 

Certificaat Samen Veilig Ondernemen Centrum Heemskerk uitgereikt

Donderdag 25 oktober heeft wethouder van Dijk het SVO-W certificaat uitgereikt aan de werkgroep Samen Veilig Ondernemen (SVO) Centrum Heemskerk. Wanneer er structureel wordt samengewerkt aan de veiligheid in een winkelcentrum tussen lokale overheid (brandweer, politie, gemeente) en ondernemers (BIZ Vereniging Centrum Heemskerk) kan dit certificaat worden toegekend. De werkgroep Heemskerk heeft dit certificaat nu voor de tweede keer ontvangen. Om in aanmerking te komen voor het certificaat is er aan het begin van het traject een enquete gehouden onder de ondernemers die actief zijn in het centrum van Heemskerk. Aan de hand van de resultaten van de enquete en een schouw die zowel overdag als 's avonds is gedaan is alles wat te maken heeft met een schoon, veilig en heel centrum geanalyseerd en in kaart gebracht. Deze analyse biedt de informatie die nodig is om verbeteracties en maatregelen op te nemen in een actieplan. Dit soort verbeteracties gaan bijvoorbeeld over het plaatsen van extra fietsenrekken, het beheer van het winkelcentrum, het onderhoud van de bestrating, onderhoud van het groen en de verkeersveiligheid bij de rotonde Deutzstraat. Regelmatig wordt er nagegaan of de opgezette doelstellingen zijn gehaald en of de gemaakte afspraken over maatregelen en acties worden nagekomen.

Samen Veilig Ondernemen

Het samenwerkingsverband BIZ vereniging Centrum Heemskerk en Samen Veilig Ondernemen (SVO wordt beheerd door het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing) stimuleren structurele verbeteringen waar het gaat om de veiligheid van het winkelcentrum. Op deze manier krijgen ondernemers minder vaak te maken met criminaliteit. Binnen het SVO samenwerkingsverband wordt een veiligheidscertificaat uitgereikt, worden (overval)trainingen georganiseerd, voorlichting gegeven en congressen georganiseerd. 

Voor je het weet ben je weer helemaal op de hoogte

Wat je van onze nieuwsbrief kunt verwachten:

  • Ontvang tips over het voorkomen van bijvoorbeeld een cyberaanval.
  • Je bent als eerste op de hoogte van onze kosteloze activiteiten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!