PVONH
PVONH

Overvaltraining

Duurt 2 uur fysiek / 1 uur online Training wordt gewaardeerd met een 8
Min. 15 deelnemers

Beter voorbereid dankzij de overvaltraining, fysiek of online 

Ben je op zoek naar een overvaltraining die ervoor zorgt dat jouw bedrijf voorbereid is op alle situaties? Zoek dan niet verder. Je wilt natuurlijk dat werknemers onder deze druk weten wat ze moeten doen.  Kennis helpt een overval te kunnen doorstaan. Op deze pagina lees je hoe de training hiervoor zorgt.

Hoe ziet de overvaltraining eruit?

Ten eerste wordt de activiteit zowel fysiek als online gegeven, en is deze op verschillende data beschikbaar. De training is bedoeld om een overvalsituatie zo realistisch mogelijk te simuleren en jouw team precies te leren wat ze moeten doen. Er wordt gebruik gemaakt van ervaren trainers, die de rol zullen spelen van de overvallers. Zij begeleiden jou en je collega’s tijdens het proces en zorgen voor een interactieve, positieve en uiterst leerzame ervaring. De activiteit is geschikt voor groepen van minstens 15 en maximaal 30 personen en duurt in fysieke vorm twee uur, en online één uur.

Online training

Elke branche kent specifieke beveiligingsmaatregelen, maar er zijn vuistregels. Wilt u weten hoe overvallers te werk gaan? Of hoe u uw winkel veiliger kunt maken? Is uw personeel wel voorbereid op een overval? Tijdens deze training krijgt u adviezen waarmee u zelf de veiligheid in uw zaak kunt verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van video en andere interactieve acties.

Werkwijze en aanpak

 • Meerdere data beschikbaar
 • Onbeperkte deelname (min. 15)
 • Duur training is 1 uur
 • Open inschrijving
 • Training vanaf iedere locatie
 • Training wordt gegeven via Zoom

De resultaten van de overvaltraining

Deze training leert je niet alleen hoe je een overval kunt voorkomen, het is er ook op gericht dat je weet wat je moet doen. Op die manier kunnen jij en je medewerkers de overval doorstaan en daarna op een zo efficiënt mogelijke manier aangifte doen bij de politie. Je leert bijvoorbeeld goed te omschrijven hoe de dader eruitziet en hoe je kenmerken kunt onthouden. Ten slotte wordt geleerd hoe je omgaat met de klanten tijdens een overval. Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in de veiligheid van jouw bedrijf? Meld je dan nu aan voor de overvaltraining. Dit kan fysiek of online.

Overvaltraining fysiek

Bij een fysieke overvaltraining komen winkeliers en medewerkers bij elkaar op een locatie waar de ondernemers voor hebben gekozen. De trainers komen dan naar jullie toe. Anders dan in de online training, wordt de realistische overvalsimulatie intensiever beleefd en ervaar je wat het is om te worden overvallen. De trainers zullen de deelnemers hierin goed begeleiden. Zo wordt er rekening gehouden met ervaringen die deelnemers in het verleden hebben gehad. 

Op deze wijze wordt de mindset van de deelnemers positief beïnvloed. Kortom, De fysieke overvaltraining is anders, interactiever en pragmatischer. Laat je verrassen voor het jou verrast.

Werkwijze en aanpak

 • Duur training is 2 tot 3 uur
 • Ondernemers- of winkeliersvereniging
 • Gemeente of politie
 • Op locatie
 • Min. 15 en max. 30 deelnemers
 • Aanvraag via het contactformulier
 • Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) neemt contact op

Agenda

06 maart 19:00

Strandpaviljoen Zeezicht Castricum

Op locatie

Vol

Deze training is besloten. Interesse in deze training of aanmelden? Neem contact op

Aanmelden voor Overvaltraining

Datum: 06 maart 2024 van 19:00 tot 22:00

Locatie: Strandpaviljoen Zeezicht Castricum

Plaats: Castricum

Meer info: Overvaltraining

Persoonlijke gegevens

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer