PVONH
PVONH

Awareness ondermijning

Duurt 2 uur fysiek / 1 uur online Training wordt gewaardeerd met een 8
Min. 10 deelnemers

Met ondernemers opgezet

De training is aan de praktijk gerelateerd. Dit zorgt ervoor dat deze goed aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven.  

De online training

Ondermijnende criminaliteit geniet doorgaans niet de hoogste prioriteit bij ondernemers. Laat staan dat de meeste ondernemers weten wat het is. De gevleugelde uitspraak van Cruijff “je gaat het pas zien als je het doorhebt” is toepasselijk. In de training wordt op begrijpelijke wijze uitgelegd wat ondermijning is en wat de consequenties kunnen zijn. Er wordt kennis gemaakt met basisbegrippen, motieven, categorieën, processen, signalen en bijzondere kenmerken. Als je ondermijning wilt melden, hoe doe je dat dan op een verantwoorde en veilige manier. Er wordt gebruik gemaakt van video en andere interactieve acties.

Werkwijze en aanpak

 • Meerdere data beschikbaar
 • Onbeperkte deelname
 • Duur training is 1 uur
 • Open inschrijving
 • Training vanaf iedere locatie
 • Training wordt gegeven via Zoom

Masterclass MKB live

Het bedrijfsleven, met name het MKB, ervaart onvoldoende wat de consequenties kunnen zijn van ondermijning en hoe hierop te anticiperen. Ondermijning is een containerbegrip en het wordt als abstract ervaren. Men herkent het niet altijd. In de masterclass gaan we dieper in op casussen die in de omgeving hebben gespeeld. Een onderlinge discussie wordt aangejaagd door een trainer. We ontrafelen het containerbegrip en laten we zien hoe verdachte situaties kunnen worden herkend. We gaan in op de verantwoorde en veilige vervolgstappen. De masterclass is anders, interactief en pragmatisch. Laat u verrassen voor het u verrast.

Werkwijze en aanpak

 • Duur training is 2 tot 3 uur
 • Ondernemers- of winkeliersvereniging
 • Gemeente of politie
 • Op locatie
 • Min. 15 en max. 30 deelnemers
 • Aanvraag via het contactformulier
 • Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) neemt contact op

Agenda

Er zijn geen trainingen beschikbaar

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer