PVONH
PVONH

Save the date: Uitnodiging workshop Awareness Ondermijning

  Awareness Ondermijning
Een goede boterham verdienen op een eerlijke manier dat wil iedere integere ondernemer. Helaas zijn er ook ‘ondernemers’ die sporttassen vol met geld binnenhalen met criminele activiteiten. Deze criminelen zijn vrijwel dagelijks op zoek naar vervoer, opslag of andere diensten waar ze gebruik van willen maken. Hetgeen zij doen door medewerkers en/of sleutelfiguren van bedrijven te benaderen.

Deze vorm van criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan veel financiële schade en imagoschade brengen aan bedrijven. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging. Het is iets waar jij als ondernemer nooit mee in aanraking wil komen. Toch zijn risico’s soms dichterbij dan je denkt en kan het ook jou overkomen.

Weerbaar Haarlemmermeer

Op maandag 18 september organiseert Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland in samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer de workshop Awareness Ondermijning. 
Het wordt een boeiende bijeenkomst die jou, als ondernemer, inzicht geeft in hoe bijvoorbeeld hennepplantages, witwassen, drugssmokkel en arbeidsuitbuiting ook jouw bedrijf kunnen schaden en wat je ertegen kunt doen.

  • Leer hoe je een crimineel van een bonafide klant kunt onderscheiden. 
  • Ontdek hoe je criminele activiteiten in de vorm van een nepbedrijf kunt herkennen op het bedrijventerrein of in het winkelgebied waar jouw bedrijf/winkel gevestigd is.
  • Leer hoe je kunt voorkomen dat een crimineel jouw medewerkers benadert. 
  • Weet welke stappen je kunt nemen om ondermijning samen aan te pakken.

Wanneer en waar

Datum: maandag 18 september 2023
Tijdstip: 17:00 – 21:00 uur (met een hapje en drankje)
Locatie: locatie volgt begin september, maar is in de Gemeente Haarlemmermeer

Aanmelden

Meld je aan via onze Awareness Ondermijning activiteitenpagina.

Meer informatie over het programma volgt na jouw aanmelding.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer