PVONH
PVONH

Kick-off project Veilig Buitengebied

  Awareness Ondermijning
Afgelopen woensdag 2 september heeft op de buitendienstlocatie van de gemeente Koggenland in Avenhorn de kick-off plaatsgevonden voor het project Veilig Buitengebied.
Dit initiatief is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het RIEC, het CCV en het RPC. Het doel van het project is om de in gebruikname van leegstaande schuren en panden in buitengebieden door criminelen terug te dringen door met de agrariërs en bewoners in het gebied in gesprek te gaan en ze wijzer te maken hoe te handelen in zo’n situatie. 
De aftrap vond plaats in de gemeente Koggenland. Hierbij waren zo’n 35 genodigden aanwezig, waaronder burgermeester Jan Franx van de gemeente Koggenland, diverse stakeholders zoals Hoogheemraadschap, PWN, Liander, de jagersvereniging, LTO Noord, veiligheidsregio en de omgevingsdienst. Jan Nieuwenburg (burgemeester Hoorn) voerde het woord als voorzitter van het RPC - Raad van Toezicht. Daarnaast waren er ook diverse medewerkers van de politie aanwezig. Het was een groot succes! Alle genodigden zijn erg enthousiast over het project en de verwachtingen zijn hoopvol. Er zijn al toezeggingen van diverse gemeentes dat ze ook willen deelnemen aan dit project. Na de gemeente Koggenland, volgen de gemeentes Hollands Kroon, Zaanstad, driehoek Hoorn en de driehoek SED.
Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer