PVONH
PVONH

Winkeldiefstal (met geweld)

Duurt 2 uur fysiek Training wordt gewaardeerd met een 8
Min. 15 deelnemers

Met ondernemers opgezet

De training is aan de praktijk gerelateerd. Dit zorgt ervoor dat deze goed aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven.  

Winkeldiefstal

Hoe ziet een winkeldief er uit en hoe spreek je deze aan zonder het te laten escaleren. Aan de hand van realistische simulaties die worden uitgebeeld door een acteur, wordt geleerd hoe je het best kunt optreden. Zij leren de juiste handelingen toe te passen en informatie te verzamelen om effectief aangifte te kunnen doen. Daarnaast komen de verschillende aangiftemethode aan bod zoals RAPP.

Winkeldiefstal met geweld

Onderdeel van de training is het kunnen de-escaleren van de situatie. Aan de hand van realistische simulaties ervaart u wat het is om in een agressieve situatie te komen. Wat is uw reactie, hoe pakt u het aan. Door de-escalerend optreden krijgt u weer controle. Er is veel ruimte om onderling in gesprek te gaan en krijgen de deelnemers adviezen. 

Werkwijze en aanpak 

  • Duur training is 2 tot 3 uur
  • Ondernemers- of winkeliersvereniging
  • Gemeente of politie
  • Op locatie
  • Min. 15 en max. 30 deelnemers
  • Aanvraag via het contactformulier
  • Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) neemt contact op

Agenda

05 maart 19:00

Albert Heijn Callantsoog

Op locatie

Vol

Deze training is besloten. Interesse in deze training of aanmelden? Neem contact op

Aanmelden voor Winkeldiefstal (met geweld)

Datum: 05 maart 2024 van 19:00 tot 22:00

Locatie: Albert Heijn Callantsoog

Plaats: Callantsoog

Meer info: Winkeldiefstal (met geweld)

Persoonlijke gegevens

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer