PVONH
PVONH

Ondermijning in het bedrijfsleven

Intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers zijn groot. Multinationals en overheden hebben vaak middelen om kennis te vergaren, het MKB en de horeca hebben dat vaak onvoldoende. 

Het bedrijfsleven ervaart onvoldoende wat de consequenties zijn van ondermijning en hoe zij hierop kunnen anticiperen. Ondermijning is een containerbegrip en het wordt als abstract ervaren. Men herkent het niet altijd. 

Training Awareness Ondermijning

Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) ontwikkelde met ondernemers en politie de online training Awareness Ondermijning. Geef je nu op voor de GRATIS training of kennissessie die beter aansluit bij de beleving van ondernemers.

Meer weten

Laten we in gesprek gaan

Ondernemers kunnen bij het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) een gratis kennissessie aanvragen, bv op de ledenvergadering. Het PVO Noord-Holland organiseert de sprekers, in circa 30 minuten wordt de kennis op maat gegeven.  

 

Aanvraag via contactformulier

Laatste nieuws

Cybercrime presentatie door Maria Genova…

02 aug 2023

In samenwerking met de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen en parkmanagement Waarderpolder organiseren we voor alle bedrijven in de Waarderpolder een…

Cybercrime

In 2022 2,2 miljoen Nederlanders…

11 mei 2023

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag cijfers bekendgemaakt op basis van het onderzoek Online Veiligheid en Criminaliteit 2022…

Cybercrime

Online talkshow op 17 april: mkb wordt…

11 apr 2023

Frank Lammers presenteert cybercrime-talkshow van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland

Cybercrime
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer