PVONH
PVONH

Roadshows ondermijning

Leer een drugslab met zintuigen te herkennen

Ondernemers in Noord-Holland kunnen in september en oktober op diverse bedrijventerreinen in Noord-Holland ervaren hoe je signalen van ondermijnende criminaliteit met zintuigen kunt herkennen. PVO Noord-Holland is deze maanden actief om met ondernemers en hun medewerkers in gesprek te komen. Uniek is de mogelijkheid om een nagemaakt synthetisch drugslaboratorium te bezichtigen. Dit hands-on ervaringsmoment is ontworpen om bezoekers, naast de reuk, een beter inzicht te geven in de visuele aanwijzingen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een drugslab in hun directe omgeving. Specialisten van het PVONH voeren vrijwillige ondermijningsscans uit met behulp van een korte vragenlijst onder de aanwezigen. Deze scans geven de bezoekende ondernemer meer of een ander inzicht in de mogelijke gevaren van ondermijning op het bedrijventerrein, maar ook binnen de eigen organisatie.

De roadshows zijn gepland op de volgende dagen en bedrijventerreinen.    

Gemeente Drechterland
2 oktober 2023 (van 14.00 tot 17.00 uur) met ondermijningsset
Locatie: Gemeentehuis Drechterland
Adres: Raadhuisplein 1, 1616 AV Hoogkarspel
Meld je aan voor het bezoek in de ondermijningsset via [email protected]

Gemeente Enkhuizen
3 oktober 2023 (van 14:00 tot 17:00 uur) met ondermijningsset
Locatie:  M2 Printing
Adres: De Vijfhoek 11, 1601 ML Enkhuizen  
Meld je aan voor het bezoek in de ondermijningsset via [email protected]

Gemeente Stede-Broec
4 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur met ondermijningsset
Locatie: Gemeentehuis Stede Broec
Adres: De Middend 2, 1611 KW Bovenkarspel
Meld je aan voor het bezoek in de ondermijningsset via [email protected]

Gemeente Hollands Kroon (veiligheidsstartevenement)
3 oktober 2023 17:00 – 21:00 uur met ondermijningsset 
Brandweerkazerne Wieringerwerf

Direct aanmelden voor: Criminaliteit; je ziet het pas als je het door hebt!

Gemeente Schagen  
11 oktober 2023 met ondermijningsset  
Bedrijventerrein: informatie volgt   
Meld je aan voor het bezoek in de ondermijningsset via [email protected]

camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer