PVONH
PVONH

15-02-2024 Cybersessie Slachtoffer in Beeld

  Cybercrime
En toen was het ineens gedaan met zijn goedlopende reclamebureau. Bestanden, foto’s, filmpjes: alles werd voor zijn ogen uitgewist. Weg data, weg bedrijf. En dat terwijl Xander Koppelmans dacht dat hij zijn bedrijf goed had beveiligd tegen een cyberaanval. Helaas toch niet goed genoeg ...

In de exclusieve cybersessie Slachtoffer in Beeld komt Xander uitgebreid vertellen wat hem is overkomen. Samen duiken we in de wereld van cyberveiligheid. Een interessante, maar ook een zorgelijke wereld. In een tijd waarin nieuws over cyberaanvallen dagelijks voorbij komt, willen we jou als ondernemer niet alleen informeren over risico’s, maar vooral voeden met praktijkervaringen en concrete stappen om je bedrijf te beschermen. Na de presentaties is er voldoende tijd om met andere ondernemers, politie en medewerkers van het Openbaar Ministerie in gesprek te gaan over cybercriminaliteit.

Wat kun je verwachten?

Ontdek de realiteit achter de krantenkoppen. Naast het aangrijpende verhaal van Xander zullen we ook luisteren naar Jildau Borwell. Zij is als promovendus verbonden aan het Cyber Science Center en komt vertellen over de impact van cybercrime op slachtoffers en de rol van politie daarin. De middag wordt geleid door Corien Fahner, plaatsvervangend hoofdofficier van het Openbaar Ministerie NH en lid van de Raad van Toezicht van het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland.

Datum en Tijd:

Donderdagmiddag 15 februari 2024 van 13:30 – 17:00 uur:

13:30 – 14:00 uur   Inloop en ontvangst met koffie en thee
14:00 – 14:15 uur   Opening en ontvangst door middagvoorzitter Corien Fahner
14:15 – 15:00 uur   Spreker Jildau Borwell
15:00 – 15:45 uur  Spreker Xander Koppelmans
15:45 – 16:00 uur   Pauze
16:00 – 16:30 uur   Stellingen en afsluiting Corien Fahner
16:30 – 17:00 uur   Netwerken

Locatie:

De Koepel Haarlem, Koepelplein 1, 2031 WH Haarlem

Aanmelden:

Zorg dat je erbij bent en meld je nu aan op www.pvonh.nl.
Verwacht een interactieve sessie vol inzichten, praktische tips en de kans om je eigen vragen te stellen.

Cybercrime kan ons allemaal treffen. Bereid je voor, leer van anderen en bescherm jouw bedrijf.
Wij kijken ernaar uit je te verwelkomen op deze waardevolle cybersessie.

Met vriendelijke groet,

Openbaar Ministerie
Landelijk programma Cybercrime en Gedigitaliseerde Criminaliteit
Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland
 

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer