PVONH
PVONH

Laatste nieuws

Hoe om te gaan met data-inbraken: 10…

25 okt 2023

In onze moderne samenleving is technologie overal aanwezig en speelt het een grote rol in ons dagelijks leven. Het zorgt ervoor dat gegevens en data steeds waardevoller wordt.

Cybercrime

Terugblik Week van de Veiligheid 2023

17 okt 2023

De week van 9 t/m 15 oktober 2023 stond in het teken van de Week van de Veiligheid. Het centrale thema van deze week? Agressie en geweld gericht tegen het bedrijfsleven. We namen…

Algemeen

Ondernemersontbijten in de Week van de…

04 okt 2023

Van 9 t/m 15 oktober 2023 is het de Week van de Veiligheid. In deze week worden, verspreid door Noord-Holland, ondernemersontbijten georganiseerd. Ondernemers zijn bij deze…

Algemeen
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer