PVONH
PVONH

Terugblik Cybersessie ‘Slachtoffer in Beeld’

Cybercriminaliteit vormt een complexe uitdaging, met de daders die vaak onzichtbaar opereren en internationaal actief zijn. Het maakt het opsporen en vervolgen van de daders moeilijk. Het was voor het Openbaar Ministerie, het landelijk Programma Cybercrime en Gedigitaliseerde Criminaliteit en PVO Noord-Holland aanleiding om donderdag 15 februari de cybersessie ‘Slachtoffer in Beeld’  te organiseren.

Een volledige terugblik lees je in dit nieuwsbericht.

Voor je het weet onderneem je veilig

PVO Noord-Holland is een samenwerking tussen ondernemers, politie, OM en lokale overheden. Wij erkennen dat ondernemers voor dilemma's staan bij het nemen van maatregelen om weerbaar te zijn tegen criminaliteit. Daarom helpen wij hen veilig te ondernemen waarbij we rekening houden met de impact voor de bedrijfsvoering. Dat doen wij door kosteloos voorlichting, bijeenkomsten en trainingen aan te bieden.

Ontdek wat wij in Noord-Holland organiseren op onze activiteitenpagina

 

Laatste nieuws

Terugblik Cybersessie ‘Slachtoffer in…

20 feb 2024

Cybercriminaliteit vormt een complexe uitdaging, met de daders die vaak onzichtbaar opereren en internationaal actief zijn. Het maakt het opsporen en vervolgen van de daders…

Cybercrime

15-02-2024 Cybersessie Slachtoffer in…

07 dec 2023

En toen was het ineens gedaan met zijn goedlopende reclamebureau. Bestanden, foto’s, filmpjes: alles werd voor zijn ogen uitgewist. Weg data, weg bedrijf. En dat terwijl Xander…

Cybercrime

Vacature Projectleider Platform Veilig…

06 dec 2023

Veilig ondernemen in Noord-Holland. Daar maken we ons sterk voor. Jij binnenkort ook? Als projectleider bij het Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland ben jij de verbindende…

Algemeen
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het PVO Noord-Holland (voorheen RPC Noord-Holland) organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
HIC

HIC (High Impact Crimes)

High Impact Crimes (HIC) is een verzamelnaam voor ernstige geweldsmisdrijven zoals woninginbraak, overvallen, straatroof, zware mishandeling, moord of doodslag. Deze delicten hebben veel overeenkomsten zowel qua aard als qua dadergroepen en aanpak. Ook zijn er een aantal maatregelen die je zelf al kunt nemen om dit soort misdrijven te zoveel als mogelijk is te voorkomen. Je vindt hier ook meer informatie over onder andere de rol van de gemeente en wat slachtofferhulp doet.

Lees meer